Bikkel

  12:00 uur start 500m Bambinoloop t/m 6 j 
  12:15 uur start 1 km  kidsrun t/m 9 j
  12:30 uur start 1 km  kidsrun  t/m 11 j

  12:45 uur start 2 km 2K Run t/m 15 jaar 
  13:00 uur start 1 km G-loop
  13:45 uur start  5 km
  15:00 uur start 10 km dames
  15:04:48 uur start 10 km heren

 

    Voorinschrijving via  www.inschrijven.nl 

    Of op 4 oktober bij start/finish 

    rovecom-websponsor

Video's Bikkelloop 2016

500m Bambino

1km tm 9

1km tm 11

2km

G-loop

5km

10km

 

Fantastische Bikkelloop in Zuidwolde

Russin overall winnares

 

Onder schitterende weersomstandigheden is woensdag 1 september de Bikkelloop gehouden in Zuidwolde. Als de voortekenen niet zouden bedriegen dan kon Zuidwolde zich op gaan maken voor een paar prachtige wedstrijden.

 

Nadat de jongste jeugd t/m 8 jaar om 18:00 uur de spits afgebeten tijdens de 1K Runaway, volgende in opvolgende leeftijden de oudere jeugd. De jeugd t/m 13 jaar kon zich hierbij plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap over 1 km. In totaal gingen in deze leeftijdscategorieën ruim 160 kinderen van start.

 

5 kilometer

Na de jeugd ging de 5 km van start met Marije Hulzebos als plaatselijk favoriet op deze afstand. Zij maakte haar naam en faam waar door vanaf de start het heft in handen te nemen om deze vervolgens niet meer af te staan. Zij finishte in 19:00min, hierbij bleef ze Jazlin Ruinemans uit Zwolle 1m04s voor. Derde werd Lesley Smit uit Enschede. De jeugdige Puck de Gier uit Zuidwolde werd heel knap derde in 20:58m. 

Bij de mannen won net als vorig jaar Caimen Stevens uit Enschede in een tijd van 16:11m. Tweede en derde werden respectievelijk Jan Scheenstra in 16:40 enErik Leusink uit IJhorst 16:48m.

 

10 kilometer

Dat dit het klapstuk van de avond zou worden stond al enige tijd vast. De 10 km glom op voorhand al van kwaliteit en kwantiteit. Om maar een paar fantastische namen te noemen van favorieten:Leon Sanderman, Wim Opten, Iwan Kamminga, Jan Venhuizen, Wouter Ploeger, Davy Stieperaere (België) en de onbekende Rus Oleg Babchin.

 

De heren starten 7:59m later als de dames, waarbij er dus een wedstrijd tussen de heren en dames was voor de overall overwinning. De overall overwinning levert een mooie extra premie op. Bij de eerste doorkomst van de dames was het al zo goed als zeker dat het deze keer een dame zou worden die met de titel zou gaan strijken. Het was de snelle Russin Maria Babich die iedereen het nakijken gaf. Zij won de wedstrijd dan ook in een nieuw parcoursrecord van 37:20m. Tweede werd de ijzersterke master Marleen Lubbers uit Erica in 39:20m, wat overigens een nieuw parcours bij de masters 40+ betekende, en derde werd de Belgische Lies Deruddere in 39:59m.

 

Bij de mannen onststond direct na de start een fantastische kopgroep met mannen als Iwan Kamminga, Wouter Ploeger, Davy Stieperaere en de verrassend sterk lopende Rus

Oleg Babchin. Iwan Kamminga, vorige week nog winnaar in De Wijk, moest als eerste de groep laten gaan. De overgebleven drie koplopers gaven elkaar geen strobreed toe, waarbij het gat met de achtervolgers ziender ogen groter werd. De strijd om de overwinning was spannender dan ooit. Uiteindelijk was het de zeer jonge Assenaar Wouter Ploeger die de overwinning pakte in een fantastische tijd van 31:48 m. Het parcoursrecord van zijn plaatsgenoot Olfert Molenhuis miste hij niet op 10sec. Tweede werd uiteindelijk de Belg Davy Stieperaere in een mooie tijd van 31:50, waarmee hij zeer nipt de Rus Oleg Babchin voor bleef. De eindtijd van Babchin was 31:52m. Het was voor het publiek dan ook een schitterende wedstrijd om te zien met de top drie binnen 4 seconden van elkaar.

De organisatie kijkt dan ook zeer tevreden terug op dit mooie sport spektakel met totaal maar liefst 560 finishers op de diverse afstanden. Zie ook www.bikkelloop.nl  en  http://www.youtube.com/watch?v=oBlTkvqM-2g

Lamko Hulzebos

 

1K Bikkelsprint.

 

 
“Het snot voor je ogen”, “het hart boven in je keel”, “opgeblazen benen”, maar bovenal het ultieme genot na het afleggen van deze verlengde sprint in een fantastische tijd.  Dat kenmerkt de 1K Bikkelsprint.
Nieuw in de Bikkelloop is de 1 km lange 1K Bikkelsprint. Misschien wel het meest attractieve onderdeel van de Bikkelloop. Voor wie de 5 en 10 km te ver is, maar wel een ongelofelijke lange sprint in de benen heeft, is dit de juiste afstand. Deze loop is met name weggelegd voor verenigingen om zich te profileren. Veel verenigingen starten de competitie in het weekeinde van 4/5 september waardoor voor vele trainers de  5 en 10 km een te zware belasting voor hun spelers is. Daarom heeft de organisatie van de Bikkelloop hiervoor een oplossing bedacht om een uiterst spectaculaire 1 km op te zetten.
Daarnaast is dit bij uitstek een loop voor een ieder die wil beginnen  met hardlopen en hun conditie wil testen. Zuidwolde heeft als één van de weinigen dorpen een 1 km ‘Hardlooplaantje” gelegen achter "Waringin" en het "Zuiderhof",  waar je uitstekend kunt trainen op dit onderdeel.
De 3 tijdsnelsten afgevaardigd namens een vereniging uit gemeente De Wolden , ontvangt naast een beker een extra geldbedrag van  €250,- voor de vereniging . Dit geldt zowel voor het snelste dames alsmede het snelste heren team.  Kortom:”Voor de verenigingen is dit een fantastische mogelijkheid om de clubkas te spekken, tevens mag deze vereniging zich een jaarlang de snelste vereniging van gemeente De Wolden noemen.
Wij hopen dan ook dat veel verenigingen hun van hun goede kant willen laten zien en deze mogelijkheid aangrijpen om een goed stuk PR te maken voor hun vereniging. Zo kan men er voor kiezen om in clubkleding te lopen of op een andere ludieke manier de aandacht op zich te vestigen.
Naast de prijzen voor de teams zijn er voor de individuele atleten, die dus niet voor een vereniging meelopen, ook prijzen beschikbaar.
Tot  1 september .